Monday, August 21, 2006


Tangkuban Parahu....

Tangkuban Parahu ini adalah..sebuah kawasan kawah Gunung Berapi di Indonesia..salah satu tempat yg saya lawati masa ke sana..last 2 months... nampak tak...ade asap kat situ...the volcano da aktif semula selepas kejadian tsunami last year..dan tsunami tahun ni yang melanda jawa dan perairan Bandung...scary kan..




Tangkuban Parahu ni..mmg la ade kisah dongeng die...kisah dongeng dewa-dewi Indonesia la...very interesting actually.. nnt jap lagi i cerita...satu lagi ni mengikut pemandu pelancong kitaorg...Pak Agus Suprawi...semua Presiden Indonesia adalah berketurunan dari Tanah Jawa...kecuali Pak Habibi..sebab itu hanya sebentar sahaja die memegang tampuk presiden di Indonesia.."ngak serasi dong"...mmmm..kerana keturunan wali-wali adalah dari tanah Jawa..


ni tak tawu la..da gamba yang ke berapa ratus da nih.... seronok sgt...kat sini la yang paling best..sebab kat Malaysia tak de gunung berapi....tapi bau kat situ..busuk..bau ammonia..banyak gak



masa i ambik gamba tu..takut sebenarnya...nasib baik tak tergolek kat bawah tuh...(tips: lebih baik kiter pakai baju berwarna terang..rather tahn baju gelap...nampak cantik bile bersatu dgn alam...ahaks...anyone..disagree? ihihih) .. ingat kan pakai baju gelap nak nampak kurus sikit...silap betul la...





Daring tak?......tu harimau betul tu...bukan tipu tau....takut jugak sebenarnya...buatnyer...die harimau tu bad mood ker, x berkenan bau perfume ker..die tampornyer...saja-saja jer lah...selawat banyak kali gak tu...sejuk gak la kaki tangan..takut ihiks, tapi da alang2 kan..pastu nampak macam harimau tu dah tua jer..cam menurut perintah jer...heheheh..masa instructor /penjaga die letak sebelah kaki die kat kaki i...beratnyer..tu baru sebelah kaki tu...huhhhhhh....tapi alhamdulilah ... ok tak de pape...selamat..

4 comments:

Junaidi said...

mmmmm... bestnyar jadik harimau tur... kena peluk ....ahaks...

aziha said...

ciss...harimau tu yang ko kisah..ooo u pun da buat blog ekkk..woow..i should check it out..

Junaidi said...

manenyer yang terbaru... tak update ker....

baincardin said...

perrgghh.....mau "bersatu dgn alam" ya kamu? bikin keringan jika kamu bisa bersatu bersama gunung berapi sana tu. kering banget deh sana! gurau saja ya buk! ^_^ selamat berblog ya!